Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Imagine Cup 2013

Η Microsoft Ελλάς προσκαλεί όλους τους νέους να συμμετέχουν και φέτος στο μεγάλο διαγωνισμό της τεχνολογίας Imagine Cup 2013, που έχει ήδη ξεκινήσει.


Οι νέοι, με την ομάδα που θα έχουν δημιουργήσει, θα μπορούν να αναπτύξουν καινοτόμες τεχνολογικές εφαρμογές και να διεκδικήσουν μια διάκριση στο διαγωνισμό αυτό. Οι κατηγορίες στις οποίες μπορούν να συμμετέχουν είναι: 1) World Citizenship, 2) Games και 3) Innovation.

Η προθεσμία υποβολής της αίτησης συμμετοχής είναι μέχρι την 1η Απριλίου 2013 καθώς και η αποστολή ενός demo της εφαρμογής τους. Η νικήτρια ομάδα από κάθε κατηγορία θα συμμετάσχει στους Παγκόσμιους Τελικούς του Imagine Cup 2013, στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας τον Ιούλιο. Τα έπαθλα για κάθε μία κατηγορία στους φετινούς Παγκόσμιους Τελικούς είναι $50.000 για την πρώτη θέση, $10.000 για τη δεύτερη θέση και $5.000 για την τρίτη θέση.

Η χώρα μας λαμβάνει χώρα στο διαγωνισμό αυτό της νεανικής καινοτομίας από το 2004 και έχει καταφέρει να εξασφαλίσει σημαντικές διακρίσεις.

Περισσότερες πληροφορίες προσφέρονται στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού http://www.imaginecup.com, καθώς και στην επίσημη ελληνική κοινότητα του Imagine Cup http://studentguru.gr/default.aspx.

Πηγή: eduadvisor.gr