Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Ολυμπιακή Εκεχειρία: μια παγκόσμια αξία με ελληνικές ρίζες (ντοκιμαντέρ)

Το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας είναι ένας διεθνής Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, που έχει ιδρυθεί από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και την Ελληνική Κυβέρνηση, με σκοπό την προώθηση της Ολυμπιακής Εκεχειρίας. 

Εδρεύει στη χώρα μας και οι δράσεις που αναπτύσσει ξεπερνούν το επίπεδο των εκκλήσεων για τήρηση της Εκεχειρίας στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Έχει αναπτύξει πλούσιο εκπαιδευτικό έργο, τόσο εντός της Ελλάδος όσο και διεθνώς. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "IMAGINE PEACE" έχει ξεπεράσει τα σύνορα της Ελλάδας και διδάσκεται ήδη σε σχολεία στην Πορτογαλία, ενώ ο πρόσφατος διαγωνισμός "Λέμε ΟΧΙ στο σχολικό εκφοβισμό" συγκέντρωσε το ενδιαφέρον της σχολικής κοινότητας και ανέδειξε το πρόβλημα του "bullying" και τους τρόπους αντιμετώπισής του, ενώ την ίδια επιτυχία αναμένεται να έχει και η εκπαιδευτική συνεργασία του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας με τη UNICEF Ελλάδας.

Τι είναι όμως η Ολυμπιακή Εκεχειρία; Το παρακάτω βίντεο έρχεται να μας διαφωτίσει για μια παγκόσμια αξία, με βαθιά ελληνικές ρίζες. 


Πηγή: i-study.gr